Stay Eat shop

accomodations

Blommen-hof Hotell ligger inbäddat i skog och grönska men med närhet till standens puls. Välkommen att uppleva lugnet i en härlig miljö.

Clarion Collecion Hotel Kompanet
Välkommen till en unik hotellpärla, vackert belägen vid Nyköpingsån. På Clarion Collection Hotel Kompaniet bor du i en mysig miljö med kuriosa från tiden då byggnaden var möbelfabrik. Och för dig som önskar står kvällsmaten framdukad. Det bjuder vi på!

Connect SKAVSTA
Hitta din fristad mitt i resstressen! Hotellets läge och dess rymliga, moderna design gör det till ett utmärkt val för såväl affärsresenärer som familjer.

Scandic Stora Hotellet

Bo mysigt mitt i Nyköping, vid gågatan nära gallerior och den livfulla hamnen. Ändå bara 7 minuters bilväg från Stockholm-Skavsta flygplats. En givande dag toppar du med ett träningspass i gymmet, ett dopp i bubbelpoolen och en stund i bastun

Sunlight Hotell & Conference i Nyköping har totalt 154 rum, 57 enkelrum och 97 dubbelrum.
Fri parkering finns i direkt anslutning utanför hotellet. Rummen är ljusa och luftiga. På hotellet fins också tillgång till gym med gruppträning, simbassäng och ett SPA.
Välkommen till hotellet i  den gamla tvålfabriken!

eat and drink

alma
Den lilla 
vegetariska restaurang-en med ett miljö och hållbarhets-tänk utöver det vanliga.
"Bra mat för dig - Bra mat för naturen"

Bönornas Delikates-ser -
Den lilla saluhallen i början av Västra Stogatan.
Café med Nyköpings godaste kaffe och enklare rätter som smörgåsar och sallader samt juicebar.
 

Espresso House
Hit kommer alla sorters människor för att njuta en god kopp kaffe i en skön miljö. Det är troligtvis den kombinationen som gjort Espresso House till en av de snabbast växande kaffekedjorna i Europa..

Erik i Forsen
Mitt i den brusande ån, i hjärtat av Nyköping ligger Erik i Forsen. En bar & bistro med White Guide klassifice-
ring, där en god bit mat, något gott att dricka och bra service alltid är nära! Forsgränd 14.

HAMN-MAGASINET
Med god mat och dryck, lättsam stämning, avslappnad miljö samt bokade evenemang hela sommaren så håller vi kursen högt för vad vi vill att Hamnmagasinet ska vara!
Skeppsbron 1.

Hellmanska Gårdens Café
beläget i Hellmanska kvarteret vid Västra Storgatan,i den gamla stallängan, finner man allt från dagens lunch, matiga mackor, bakverk och hemlagade bärpajer, till gott och rättvisemärkt kaffe av alla de slag. De strävar efter att ha koll på alla våra råvarors ursprung och samarbetar sedan länge med en rad lokala producenter för att kunna servera både ekologiskt och lokalodlat. Nyligen utsedda som ett White Guide café

Kajplats 2
Det mysiga fiket i hamnbruset på Skeppsbron 2

Mekka Konditori har funnits på samma adress på Östra Storgatan 15 sedan 1956. Välkommen in och ta en klassisk fika med spröda småkakor eller kanske en strömmingssmörgås i caféet.

O´Learys
Bar & restaurant

Ligger på Östra Storgatan direkt vid sidan av Stadsbron. Meny som passar After Work och andra festliga tillfällen, eller när du bara är sugen på ett rejält mål mat.

Restaurang Qvarnen  En väl bevarad hemlighet som många matintresserade missar. Här serveras god mat av hög kvalitet. Internationell meny med kärlek och passion för vällagad mat. Qvarnen är 2016 utnämnd av White Guide som Nyköpings bästa restaurang.
Västra Kvarngatan 64

Sandy´s Välkommenin till oss i Affärshuset Nyckeln och bjuda på ett eget gästabud bestående av fika, mat eller favoriten frozen yogurt.
 

Skafferiet
på Västra Storgatan 29. En White Guide restaurang som måste upplevas. Lokalt, ekologiskt och närodlat är deras signum.

Sushi Yama som serverar snabbmat på japanska. Härliga menyer av sushi och med ett hållbarhets- och miljöansvar. Ligger i Galleria AXET med fönster utmed Västra Storgatan

VarDags-Rum Mitt i centrum på gågatan i Nyköping ligger café VarDags-Rum. Där erbjuds nybakat matbröd, kaffebröd och specialiteter till vardag och fest.  Till den hungrige serveras allt från sallader och pajer till grillat bröd. Kvaliteten är viktigt därför hittar du endast ekologiskt kaffe, äkta choklad och färska, handskalade räkor på VarDagsRum.

Restaurang Rökeriet
Är det självklara valet när man i Nyköping vill avnjuta rökt kött, fisk eller skaldjur. Östra Skeppsbron 7.

Restaurang Voyage
Med en längtan till och med smaker ifrån hela världen har Restaurang Voyage utvecklats till en mötesplats för mat och dryck. Den varma, avslappnande designen skapar en mysig och ombonad miljö för lokala och hitresande gäster

Restaurang ät ligger i Västeports-gallerian Maten på ät. reflekterar enkelhet. Världens husmanskost, gatumat, det enkla, det goda. Inga konstigheter. Med svenska & ekologiska råvaror.
Stort ubud av öl.

Detta är bara ett axplock av Nyköpings totala matupplevelser. Hitta mer på www.nykopingsguiden.se

shop

Galleria AXET
Här finner du Åhléns, Systembolaget, Hemköp, Nordic Wellnes, Kjell & Co, Apoteket, Väskaffären, Hemtex, Mister Minit, Sushi Yama, Frisörkedjan och Teleexperten

Galleria Cityarkaden Galleria med varmgarage för alla shoppare.
Här finner du Cubus, MQ,Cervera,Vero Modaa, Billy Nail´s, Coffee House by George, Smarteye´s och RESIA

Affärshuset Nyckeln
Här finner du Miq, Guldfynd, Glitter, Joy, U&Penn, Phone House, Gina Tricot, BikBok, Sandy´s, Eurosko, Flash, Dressmann, Polarn o Pyret, Telia och Resecentrum

Galleria Västerport
Här finner du Espresso
House 3, ät, Bambo Asia Deli, Glasögon-magasinet, SVEA Exchange, Pressbyrån, LINDEX, Rituals, VarDagsRum, Baresso,DEA Axelssons, Brother´s, LAVA, VBODY, Game Stop, HÄLSOKRAFT, Telenor, Gaya Yang och Hallbergs Guld

Övrig handel i centrum
Här finner du Bönornas Delikatesser, 4Sound, Indiska, Nybergs Ur/Stjärnurmakarna, Mokvist Skor, Johnells, BR Leksaker, Twilfit, Specsavers, Hjälpmedelsbutiken, Hellmanska Gården, Galanteriet Mode, Lilla huset på Hellmans, Akademibokhandeln, Glasögonspecialisten, Vita Rum, Kanel, ICA Kronhallen m fl

Hitta mer shopping via
www.nykopingsguiden.se